RSS

Sunday, 27 November 2016

Antalogi Cerpen Seram- KEBANGKITAN

Bismillahirahmannirahim..
Assalammualaikum.

Minat dalam penulisan akhirnya membawa hasil. Alhamdulillah. Dari sekolah rendah lagi aku memang suka menulis. Tulis cerpen dalam buku latihan merupakan satu hobi. Aku suka berimaginasi. Apa yang aku lihat, otak aku cepat jak mencerna untuk olahan sebuah cerita.

Bila masuk sekolah menengah, minat menulis semakin tinggi. Aku menulis cerpen dan novel sendiri dalam buku nota. Sehinggakan karya aku di passing kawan2 untuk di baca. Seronok! Walaupun idea tak sebaik mana masa tu, tapi aku suka. Sehinggalah aku mendapat tawaran untuk menulis cerpen bg pertandingan menulis cerpen yg di anjurkan oleh DBP Sarawak. Syukur, cerpen aku mendapat tempat ke dua dlm Sarawak.

Masa tu, aku ada seorg bestfren. Dia nak sgt bc karya aku. Tp, xberkesempatan sebab buku nota yg mengndungi karya aku selalu di tangan orang lain.

" Dlm byk2 geng,aku sorg je yg blm bc karya kau. Teringin nak bc"

Ayt ni masih lekat dlm dinding memori aku wakaupun aku n bestfren aku tu dh lama xberhubung. Tapi, aku harap..one day, diacakan baca.

Semenjak giat semula dlm arena penulisan, aku byk didedahkan dgn rakan-rakan penulis. Bergaul dan bertukar pandangan. Sungguh mengujakn krn aku dpt pengalaman yg bharga dr mereka.

Kolabolasi dengan penulis baru dalam genre seram semakin meningkatkan keyakinan aku utk menulis. Syukur alhamdulillah, buku pertama kami akan keluar di pasaran tidak lama lagi.

Terima kasih page KPTX krn dari situ aku bermula untk melangkah masuk dlm dunia penulisan ini dgn lbih mendalam.

InyaAllah, selepas Antalogi Cerpen dari 8 penulis seram (IDA ANUAR, KUFAZ, AZWA ADDY, PROF ZOREF, SYAIDA, SUE ALIFF, FAZLINA DAN AKU) Akan ada buku2 single drpd kami semua. Semoga dipermudahkan urusan kami dalam bidang ini.


0 ulasan: